Terug naar het overzicht

Ontdek de voordelen van de QLS AutoStore

28 okt 2022 - Leestijd: 3 min

autostore

Wat is de AutoStore? 

De AutoStore verzamelt automatisch producten in bakken bij elkaar en dit past in een zeer kleine ruimte, hierdoor wordt tijd en ruimte bespaard. De robots van de AutoStore rijden rond op een rails dat is geplaatst als een rooster. De robots weten precies waar alle producten liggen. Hierdoor kunnen de robots snel manoeuvreren en kunnen wij razendsnel pakketjes verzenden. Een ideale en snelle oplossing voor het picken van de orders! 

De voordelen van de AutoStore 

Snelheid en efficiëntie 
Tegenwoordig moeten ondernemingen steeds sneller en flexibeler zijn. Consumenten eisen namelijk steeds meer van ondernemingen in de e-commerce branche, bijvoorbeeld: de volgende dag thuisbezorgd. De AutoStore zorgt voor een hogere snelheid en efficiëntie in het logistieke proces waardoor pakketten eerder aankomen bij de klant. 

Betrouwbaarheid 
De AutoStore is een erg betrouwbaar systeem. Wereldwijd heeft het een uptime van 99,7%. Dat wil zeggen dat de AutoStore 99,7% van de tijd naar behoren functioneert. Er is 24/7 volledige toegang naar de inhoud van de AutoStore, zelfs wanneer de AutoStore uitgebreid wordt.  

Flexibiliteit 
De AutoStore is geschikt voor bijna iedere ruimte, omdat de onderdelen van de AutoStore makkelijk in elkaar te zetten zijn in verschillende soorten ruimtes. Er kan dus makkelijk een uitbreiding gedaan worden aan de Autostore, zelfs wanneer de AutoStore nog aan het werk is. 

Veiligheid 
Voor de systemen van de AutoStore zijn er diverse testen uitgevoerd om de veiligheid van de robots en producten te garanderen. De AutoStore is zo gebouwd dat inbraakproof van toepassing is. 

AutoStore versus handmatig magazijn 

Vergeleken met de AutoStore is het werken met een handmatig magazijn een stuk lastiger. Zo duurt het proces langer en is er geen veiligheid gegarandeerd. Het proces duurt langer, omdat het een stuk langer duurt om de artikelen van een order bij elkaar te zoeken in een handmatig magazijn. Zo kunnen deze artikelen ver van elkaar verwijderd zijn of helemaal verdwenen. Bij de AutoStore is hier geen sprake van, de robots weten precies waar alle producten liggen en welke route(s) ze moeten nemen om producten te verzamelen en af te geven.  

Ook is er bij een handmatig magazijn geen garantie van veiligheid. Zo kan een handmatig magazijn niet waterdicht zijn voor inbrekers of vrij zijn van andere gevaren. De AutoStore daarentegen is inbraakproof en is zo gebouwd dat er geen gevaren kunnen ontstaan.

Verhuizing van de AutoStore 

Begin oktober 2022 is de huidige AutoStore bij QLS verhuisd naar het nieuwe gedeelte van ons pand. De verhuizing heeft enkele dagen geduurd om hiermee de eventuele achterstand op bestellingen te minimaliseren. De nieuwe AutoStore is vier keer zo groot geworden in vergelijking met de oude AutoStore van QLS. Dankzij de nieuwe AutoStore kunnen wij nog meer producten opslaan en kunnen wij dus ook meer fulfilment samenwerkingen aangaan met webshops. Zie hieronder een impressie van de verhuizing. 

Fulfilment uitbesteden  

Je logistiek uitbesteden heeft voordelen op het gebied van kostenbesparing en tijdsbesparing. QLS biedt een fulfilment dienst aan die dit kan realiseren voor webshops. Door je logistieke proces uit te besteden, zet je de volgende stap voor je webwinkel om te groeien binnen de e-commerce branche.  

Wil jij dat onze AutoStore de producten verzamelt om meer groei in je webshop te realiseren?  

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!