Fulfilment

Besteed je logistiek uit en behaal meer omzet

QLS neemt het gehele logistieke proces voor webshops uit handen. Door ons geautomatiseerde fulfilment centrum, kunnen wij snel en duurzaam elke dag tienduizenden pakketten versturen.

Door ons geautomatiseerde fulfilment centrum kunnen wij snel en duurzaam versturen.

chelsea2

Wat is Fulfilment?

Een vraag die wij vaak horen is: Wat is fulfilment? Fulfilment in e-commerce verwijst naar het geheel van processen gericht op het efficiënt verwerken en afhandelen van klantorders, inclusief ontvangst, verpakking, verzending en retourbeheer van producten verkocht via een webshop.

Fulfilment uitbesteden, biedt voordelen zoals een verbeterde klanttevredenheid, kostenbesparingen door schaalvoordelen en de vrijheid om meer aandacht te besteden aan cruciale bedrijfsaspecten, waardoor het een strategische keuze is die de groei en het succes van een online onderneming kan stimuleren.

Zo werkt fulfilment bij QLS 

QLS verzorgt de gehele goederenstroom van A-Z, oftewel fulfilment. Zodra wij de goederen ontvangen, slaan wij dit veilig en snel op in onze AutoStore. Wanneer er een bestelling geplaatst wordt op één van jouw verkoopkanalen, gaan onze mensen en robots direct aan de slag om de producten binnen de levertijd te versturen.  

Zodra de producten bij elkaar zijn verzameld door onze AutoStore, worden de pakketten zorgvuldig door één van onze inpakmachines ingepakt, zodat de producten onbeschadigd bij de klant binnenkomen. Hierbij maken wij gebruik van geschikt verpakkingsmateriaal en milieuvriendelijk opvulmateriaal. Tevens worden retourzendingen ook bij ons gecontroleerd en opnieuw toegevoegd aan de voorraad, mits ze voldoen aan jouw retourvoorwaarden!

Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe ons logistieke proces eruitziet. 

Inslag en opslag

Ons fulfilment proces begint met een nauwkeurige ontvangst en controle van jouw producten door ons team. Elk product wordt zorgvuldig geïnspecteerd en voorzichtig uitgepakt, voordat het veilig wordt opgeslagen in ons geavanceerde magazijn, genaamd de AutoStore. Via ons gebruiksvriendelijke platform my.QLS heb jij real-time inzicht in de status van de inslag, wat jou helpt bij het beheren van jouw voorraad en planning.

Daarnaast bieden wij naadloze integratiemogelijkheden met al jouw verkoopplatformen, waardoor voorraadgegevens automatisch worden gesynchroniseerd. Overweeg jij fulfilment uit te besteden? Onze end-to-end oplossing combineert logistieke efficiëntie met strategische afstemming op jouw verkoopstrategie, zodat jij je kan concentreren op de groei van jouw webshop, terwijl wij zorgen voor een snel & efficiënt fulfilment proces.

Orderverwerking 

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op jouw webshop of een ander verkoopplatform, zorgen wij dat dit direct terug te zien is in my.QLS. Onze medewerkers, AutoStore en inpakmachines gaan direct aan de slag om de bestelling zo snel mogelijk te verwerken.

Binnen my.QLS kan jij de voortgang van elke bestelling nauwkeurig volgen, waardoor jij altijd op de hoogte bent van de status van alle bestellingen. In ons fulfilment center streven wij ernaar om niet alleen de snelheid van orderverwerking te optimaliseren, maar ook om een vlekkeloze en transparante ervaring te bieden voor zowel verkopers als klanten.

 

Verzending

Pakketten worden zo klein mogelijk ingepakt, waarbij wij gebruik maken van milieuvriendelijk opvul- en verpakkingsmateriaal, zodat de producten onbeschadigd bij de klant aankomen. Zodra de bestelling is verzonden, wordt de klant op de hoogte gehouden door middel van gepersonaliseerde track & trace e-mail.

Wat betreft fulfilment kosten, streven wij ernaar transparantie te bieden in onze fulfilment tarieven. Onze fulfilmentkosten omvatten niet alleen de verwerking, opslag en verzending van de bestellingen, maar ook de duurzame verpakkingsmaterialen die wij gebruiken in één uniek all-in tarief. Bij QLS geloven wij in eerlijke en duidelijke tariefstructuren, zodat jij precies weet waar jij aan toe bent!

 

 

 

 

Retourverwerking 

Dankzij onze naadloze integratiemogelijkheden met de verkoopplatformen waarop jij jouw producten aanbiedt, bieden wij ook een moeiteloze retourervaring voor de consument. Zodra er producten worden teruggestuurd naar ons magazijn, onderwerpen wij ze aan een grondige controle om te verifiëren of ze voldoen aan jouw retourvoorwaarden.

Alle relevante informatie met betrekking tot de retourzending is eenvoudig te zien via my.QLS. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte van de status van retourzendingen en kun jij snel de benodigde stappen ondernemen om het retourproces soepel en efficiënt te laten verlopen. Kortom, wij streven ernaar om jouw retourbeheer zo gemakkelijk en transparant mogelijk te maken!

Wil jij ook tijd en geld besparen? 

Vraag een offerte aan

Onze integraties en vervoerders 

De populairste integraties zijn door ons te integreren. Als jouw koppeling er niet tussen staat, neem dan contact met ons op zodat wij kunnen kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Het door ons zelf ontwikkelde verzendplatform my.QLS zorgt ervoor dat jij niet alleen tijd, maar ook geld bespaart. 

Om de beste service te verlenen aan jouw klanten, kan een snelle levertijd natuurlijk niet ontbreken. Klanten verwachten tegenwoordig veel verschillende bezorgopties. Daarom werkt QLS met diverse vervoerders samen om deze service aan te bieden. Van Next-Day delivery in de Benelux tot Same-Day delivery in Nederland, QLS maakt het mogelijk!

Ben jij benieuwd welke voordelen my.QLS nog meer met zich meebrengt? Neem gerust contact met ons op!

Vraag een offerte aan
duurzame fulfilment bij qls

Duurzame fulfilment

Bij QLS zijn wij constant op zoek naar manieren om de ecologische voetdruk te verminderen.  
 
Zo hebben wij ervoor gekozen om het dak van ons pand vol te leggen met zonnepanelen, waardoor onze robots grotendeels op zonne-energie werken. 
 
Daarnaast houden wij de pakketjes graag zo klein mogelijk, zodat wij geen lucht vervoeren en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken. Dit doen wij door middel van onze geautomatiseerde inpakmachine, die de pakketjes reduceert tot een minimale grootte! 
 
Heb jij zelf ideeën hoe wij onze logistiek nóg groener kunnen maken? Wij gaan graag met jou in gesprek om te werken aan een groene-  en duurzame toekomst voor fulfilment. Wij vinden het belangrijk om ons samen in te zetten voor een groenere toekomst!

Neem contact met ons op

Al vanaf 1,95 per order!

Bekijk onze prijzen!

Realtime fulfilment platform

My.QLS maakt het beheren van al jouw zendingen eenvoudig en moeiteloos. Met slechts een paar klikken navigeer jij gemakkelijk door ons portaal, waar jij direct toegang hebt tot alle benodigde functies. My.QLS biedt alles wat jij nodig hebt op één plek!

Meer over my.QLS

Wil jij samen met ons verder groeien?

Neem contact op met één van onze collega’s voor een vrijblijvend gesprek!

Neem contact op!