Fulfilment

Besteed je logistiek uit en behaal meer omzet

QLS neemt het gehele logistieke proces voor webshops uit handen. Door ons geautomatiseerde fulfilment centrum, kunnen wij snel en duurzaam elke dag tienduizenden pakketten versturen.

Wat is Fulfilment?

De definitie van fulfilment is als volgt: “De processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten die voorkomen uit klantcontact”. Kort gezegd: je besteedt de logistiek uit van je webshop. Fulfilment heeft diverse voordelen en bovendien houd je meer tijd over voor andere belangrijke aspecten binnen je bedrijf.

Zo werkt fulfilment bij QLS 

QLS verzorgt de gehele goederenstroom van A-Z, oftewel fulfilment. Zodra wij de goederen ontvangen, slaan wij dit veilig en snel op in onze AutoStore. Wanneer er een bestelling geplaatst wordt bij je webshop, gaan onze mensen en robots aan de slag om de producten binnen de levertijd te versturen.  

Zodra de producten bij elkaar zijn verzameld door onze AutoStore, worden de pakketten zorgvuldig door de inpakmachine ingepakt, zodat de producten onbeschadigd bij de klant binnenkomen. Hierbij maken wij gebruik van geschikt verpakkingsmateriaal en milieuvriendelijk opvulmateriaal.

Ook worden de retourzendingen bij ons gecontroleerd en opnieuw toegevoegd aan de voorraad. 

Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe het logistieke proces eruitziet. 

inslag van de goederen bij qls

Inslag en opslag

Het fulfilment proces begint bij het ontvangen van de producten. Ons team zorgt ervoor dat de producten worden gecontroleerd en uitgepakt. Na de controle en telling wordt de voorraad opgeslagen in ons beveiligde magazijn. In ons platform volg je de status van de inslag. De voorraad wordt doorgegeven aan alle platformen waarop jij verkoopt. 

orderverwerking in de autostore gaat snel en velig

Orderverwerking 

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op één van de platformen waar jij verkoopt, vind je de bestelling terug in ons platform. Onze mensen, AutoStore en inpakmachine gaan direct aan de slag om de order zo snel mogelijk te versturen. In het platform volg je de status van elke bestelling.

pakketdienst bij qls is goedkoop en snel

Verzending

De bestellingen worden zorgvuldig ingepakt. Wij pakken het pakket zo klein mogelijk in en gebruiken milieuvriendelijk opvul- en verpakkingsmateriaal, zodat de producten onbeschadigd bij je klant aankomen.  

Zodra de bestelling is verzonden, wordt de klant op de hoogte gehouden door middel van gepersonaliseerde track & trace e-mails.  

fulfilment retouren bij qls

Retourverwerking 

Via onze koppelingen met de platformen waarop jij verkoopt, is het voor de eindconsument eenvoudig om de bestelling te retourneren. In ons magazijn worden geretourneerde producten gecontroleerd op je retourvoorwaarden. De informatie van elke retourzending vind je gemakkelijk terug in ons platform. 

Wil jij ook tijd en geld besparen? 

Vraag een offerte aan

Onze integraties en vervoerders 

De meest populaire integraties zijn door ons te integreren. Ook als je koppeling er niet tussenstaat, kunnen wij de opties bespreken. Dus neem zeker contact met ons op! Het door ons zelf ontwikkelde verzendplatform brengt veel voordelen met zich mee, je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld.

Om de beste service te verlenen aan je klanten, mag een snelle levertijd natuurlijk niet ontbreken. Daarom werkt QLS met diverse vervoerders samen, zodat je de beste service aan je klanten kan bieden. Van Next-Day delivery in de Benelux tot Same-Day delivery in Nederland, QLS maakt het allemaal mogelijk!

Vraag een offerte aan
duurzame fulfilment bij qls

Duurzame fulfilment

QLS is constant op zoek naar manieren om haar ecologische voetdruk te verminderen.  
 
Zo hebben wij ervoor gekozen om het dak van het pand van QLS vol te leggen met zonnepanelen, waardoor onze robots grotendeels op zonne-energie werken. 
 
Daarnaast houden wij de pakketjes graag zo klein mogelijk, zodat wij geen lucht vervoeren en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken. Dit doen wij door middel van onze geautomatiseerde inpakmachine, die de pakketjes reduceert tot een minimale grootte! 
 
Heb je zelf ideeën hoe wij onze logistiek nóg groener kunnen maken? Wij gaan graag met je in gesprek om te werken aan een groene-  en duurzame toekomst voor fulfilment! Wij vinden het belangrijk om ons samen in te zetten voor een groenere toekomst. 

Neem contact met ons op

Al vanaf 1,95 per order!

Bekijk onze prijzen!

Realtime fulfilment platform

Op onze gebruiksvriendelijke verzendtool kan je eenvoudig werken. Genereer met één klik al je verzendlabels! Ook je klanten kunnen gemakkelijk zendingen retourneren in ons persoonlijke retourportaal. Ons portaal is volledig geautomatiseerd, hierdoor heb jij direct inzicht in de retourstatus.

Meer over ons platform

Wil je samen met ons verder groeien?

Ons team staat graag voor je klaar.

Neem contact op!