Fulfilment

Besteed je logistiek uit en behaal meer omzet

QLS neemt het gehele logistieke proces voor webshops uit handen. Door ons geautomatiseerde fulfilment centrum, kunnen wij snel en duurzaam elke dag tienduizenden pakketten versturen.

Door ons geautomatiseerde fulfilment centrum kunnen wij snel en duurzaam versturen.

chelsea2

Wat is Fulfilment?

Een vraag die wij vaak horen is: Wat is fulfilment? Fulfilment in e-commerce verwijst naar het geheel van processen gericht op het efficiënt verwerken en afhandelen van klantorders, inclusief ontvangst, verpakking, verzending en retourbeheer van producten verkocht via een webshop.

Fulfilment uitbesteden, biedt voordelen zoals een verbeterde klanttevredenheid, kostenbesparingen door schaalvoordelen en de vrijheid om meer aandacht te besteden aan cruciale bedrijfsaspecten, waardoor het een strategische keuze is die de groei en het succes van een online onderneming kan stimuleren.

Zo werkt fulfilment bij QLS 

QLS verzorgt de gehele goederenstroom van A-Z, oftewel fulfilment. Zodra wij de goederen ontvangen, slaan wij dit veilig en snel op in onze AutoStore. Wanneer er een bestelling geplaatst wordt bij je webshop, gaan onze mensen en robots aan de slag om de producten binnen de levertijd te versturen.  

Zodra de producten bij elkaar zijn verzameld door onze AutoStore, worden de pakketten zorgvuldig door de inpakmachine ingepakt, zodat de producten onbeschadigd bij de klant binnenkomen. Hierbij maken wij gebruik van geschikt verpakkingsmateriaal en milieuvriendelijk opvulmateriaal. Ook worden de retourzendingen bij ons gecontroleerd en opnieuw toegevoegd aan de voorraad. 

Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe het logistieke proces eruitziet. 

Inslag en opslag

Ons fulfilment proces begint met de nauwgezette ontvangst en controle van jouw producten door ons team. Elk item wordt zorgvuldig geïnspecteerd en uitgepakt voordat het veilig wordt opgeslagen in ons geavanceerde magazijn. Via ons gebruiksvriendelijke platform heb je real-time inzicht in de status van de inslag, wat je helpt bij het beheren van je voorraad en planning.

Daarnaast bieden wij een naadloze integratie met al jouw verkoopplatformen, waardoor voorraadgegevens automatisch worden gesynchroniseerd. Overweeg je fulfilment uit te besteden? Onze end-to-end oplossing combineert logistieke efficiëntie met strategische afstemming op jouw verkoopstrategie, zodat jij je kunt concentreren op de groei van je bedrijf terwijl wij zorgen voor een feilloos fulfilment proces.

Orderverwerking 

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op jouw webshop of ander platform waar jij verkoopt, zorgen wij dat dit terug is te zien in ons platform. Onze mensen, AutoStore en inpakmachine gaan direct aan de slag om de order zo snel mogelijk te versturen. In het QLS platform volg je de status van elke bestelling. Zodra een bestelling wordt geplaatst op één van de platformen waarop jij verkoopt, komt deze direct in ons platform terecht.

Je kunt de voortgang van elke bestelling nauwkeurig volgen waardoor je altijd op de hoogte bent van de status van aankopen. In ons fulfilment center streven wij ernaar om niet alleen de snelheid van orderverwerking te optimaliseren, maar ook om een vlekkeloze en transparante ervaring te bieden voor zowel verkopers als klanten.

 

Verzending

Pakketten worden zo klein mogelijk ingepakt en hierbij gebruiken wij milieuvriendelijk opvul- en verpakkingsmateriaal, zodat de producten onbeschadigd bij je klant aankomen. Zodra de bestelling is verzonden, wordt de klant op de hoogte gehouden door middel van gepersonaliseerde track & trace e-mails. 

Wat betreft fulfilment kosten, streven wij ernaar transparantie te bieden in onze fulfilment tarieven. Onze fulfilmentkosten omvatten niet alleen de verwerking, opslag en verzending van de bestellingen, maar ook de duurzame verpakkingsmaterialen die wij gebruiken in een all-in-tarief. Wij geloven in eerlijke en duidelijke tariefstructuren, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 

 

 

 

Retourverwerking 

Dankzij onze naadloze integratie met de verkoopplatformen waarop jij je producten aanbiedt, bieden wij een moeiteloze retourervaring voor eindconsumenten. Zodra producten worden teruggestuurd naar ons magazijn, onderwerpen wij ze aan een grondige controle om te verifiëren of ze voldoen aan jouw retourvoorwaarden.

Alle relevante informatie met betrekking tot elke retourzending is eenvoudig toegankelijk via ons gebruiksvriendelijke platform. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de status van retourzendingen en kun je snel de benodigde stappen ondernemen om het retourproces soepel en efficiënt te laten verlopen. Kortom, wij streven ernaar om jouw retourbeheer zo gemakkelijk en transparant mogelijk te maken!

Wil jij ook tijd en geld besparen? 

Vraag een offerte aan

Onze integraties en vervoerders 

De meest populaire integraties zijn door ons te integreren. Ook als je koppeling er niet tussenstaat, kunnen wij de opties bespreken. Dus neem zeker contact met ons op! Het door ons zelf ontwikkelde verzendplatform brengt veel voordelen met zich mee, je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld.

Om de beste service te verlenen aan je klanten, mag een snelle levertijd natuurlijk niet ontbreken. Daarom werkt QLS met diverse vervoerders samen, zodat je de beste service aan je klanten kan bieden. Van Next-Day delivery in de Benelux tot Same-Day delivery in Nederland, QLS maakt het allemaal mogelijk!

Vraag een offerte aan
duurzame fulfilment bij qls

Duurzame fulfilment

QLS is constant op zoek naar manieren om haar ecologische voetdruk te verminderen.  
 
Zo hebben wij ervoor gekozen om het dak van het pand van QLS vol te leggen met zonnepanelen, waardoor onze robots grotendeels op zonne-energie werken. 
 
Daarnaast houden wij de pakketjes graag zo klein mogelijk, zodat wij geen lucht vervoeren en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken. Dit doen wij door middel van onze geautomatiseerde inpakmachine, die de pakketjes reduceert tot een minimale grootte! 
 
Heb je zelf ideeën hoe wij onze logistiek nóg groener kunnen maken? Wij gaan graag met je in gesprek om te werken aan een groene-  en duurzame toekomst voor fulfilment! Wij vinden het belangrijk om ons samen in te zetten voor een groenere toekomst. 

Neem contact met ons op

Al vanaf 1,95 per order!

Bekijk onze prijzen!

Realtime fulfilment platform

Op onze gebruiksvriendelijke verzendtool kan je eenvoudig werken. Genereer met één klik al je verzendlabels! Ook je klanten kunnen gemakkelijk zendingen retourneren in ons persoonlijke retourportaal. Ons portaal is volledig geautomatiseerd, hierdoor heb jij direct inzicht in de retourstatus.

Meer over ons platform

Wil je samen met ons verder groeien?

Ons team staat graag voor je klaar.

Neem contact op!