Wij zijn QLS

Wie zijn wij, waar zijn wij goed in en waar hebben wij passie voor?

Maak kennis met ons familiebedrijf! Dagelijks werken meer dan 350 medewerkers aan onze mooie diensten. Wij hebben maar één doel en dat is de logistiek uit handen nemen van webshops waardoor webshops meer tijd over hebben voor belangrijke zaken. De mix van enthousiaste medewerkers die passie hebben voor e-commerce hebben de afgelopen jaren gezorgd voor flinke groei!

Wij zijn een familiebedrijf dat blijft innoveren

QLS draait al meer dan 30 jaar mee en is van oorsprong een familiebedrijf. Inmiddels is QLS uitgegroeid tot een succesvol e-commerce bedrijf dat o.a. fulfilment, pakketdienst en software aanbiedt aan haar klanten. Hier zijn wij trots op en dus nemen wij je graag kort mee in onze geschiedenis.

 

 

dhl depot van qls

1990

Begonnen vanuit een garage

Het is allemaal ontstaan vanuit een DHL depot. Wij brachten met één bus de pakketten naar het sorteercentrum, omdat de volumes van de pakketten klein waren. De pakketjes werden één voor één ingepakt. Dat zou je vandaag de dag niet meer kunnen voorstellen. In het begin deden wij veel pakketten in Dordrecht en het is toen al snel uitgebreid naar omliggende plaatsen in Dordrecht en Rotterdam. Dankzij deze ontwikkelingen zijn wij vanuit de garage naar een pand verhuisd.

bouw

2005

Door groei niet één, maar twee panden!

Wij merkten dat wij het steeds drukker kregen en QLS werd echt een begrip in de omgeving. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, begonnen wij met het ontwikkelen van een eigen platform, waarin de klant haar zendingen kan volgen. Tegelijkertijd zijn wij uitgebreid naar provincies als Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant voor het ophalen van pakketten. Om sneller te kunnen opschalen hadden wij steeds meer personeel nodig, naast de diverse familieleden. Veel van deze collega’s werken nog steeds bij QLS!

autostore

2015

De start van fulfilment

Begin 2015 wil een klant de pakketdienst van QLS verlaten om over te stappen naar een fulfilment bedrijf. “Wat doet een fulfilment partij?” was een vraag die snel volgde binnen QLS. Hetzelfde jaar begonnen wij een eigen fulfilment dienst, maar dan nog beter en met een QLS smaak! Zo introduceerden wij de unieke ‘All-In tarieven’ in de Nederlandse markt, om de kosten voor de klant laag en overzichtelijk te houden.

qls familie

2015

Tweede generatie komt erbij

De tweede generatie van de familie kwam er ook bij in 2015. Door de krachten te bundelen, zijn wij nog meer gaan groeien met QLS. Het bedrijf groeide al snel naar meer dan 100 medewerkers in dit jaar en inmiddels werken er meer dan 350 medewerkers. Er zijn dus flinke stappen gemaakt in 2015. Door deze stappen werd het huidige pand te klein en een nieuwe verhuizing zat er weer aan te komen.

wagenpark en pand van qls

2019

Verhuizing naar huidige pand

Om onze klant optimaal te blijven bedienen, zijn wij in juni 2019 begonnen met de bouw van een 10.000 m2 fulfilment center waar wij tot op de dag van vandaag gebruikmaken van een innovatief geautomatiseerd opslag- en orderverwerkingsysteem, genaamd de AutoStore. Hierdoor kunnen wij meer goederen opslaan in dezelfde ruimte en kunnen wij nauwkeuriger en sneller de bestellingen verzamelen en verzenden naar de consument.

qls gebouw

2022

Uitbreiding pand

Inmiddels is de bouw van ons pand klaar, direct gelegen aan ons eerste pand. In dit pand van 20.000 m2, gevestigd in Dordrecht aan de Kerkeplaat 11, werken 350+ medewerkers van QLS die elke dag met passie werken aan onze diensten om onze klanten optimaal te bedienen. Ook in de toekomst zullen wij blijven werken aan het innoveren en investeren in onze e-commerce diensten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag een offerte aan

Ontdek ons familiebedrijf

Wij zijn QLS

QLS heeft passie voor:

Net een stapje meer doen bij de klant.
Denken in oplossingen en niet in problemen.
Korte lijntjes waardoor wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.
Samenwerken door samen met jou een succesvolle groei te realiseren.
Een no-nonsense mentaliteit, wij komen graag en snel tot de kern.
Een familiaire insteek en een vooruitstrevende werkwijze.

Nieuwsgierig geworden naar onze kwaliteiten? 

Kom dan snel een kop koffie bij ons doen en maak kennis met onze werkwijze!

10.000.000

Orders

Verhoogde picksnelheid en nauwkeurigheid dankzij onze AutoStore. De inpakmachine zorgt ervoor dat er een vermindering van CO2-uitstoot is.

1.500

Webshops

QLS heeft diverse webshops die uiteenlopen in diverse branches. Deze webshops zijn eenvoudig en snel te koppelen aan ons verzendplatform.

350

Medewerkers

We groeien nog steeds! Samen hebben wij passie voor e-commerce en zorgen wij voor de beste service aan onze klanten.

foto groep qls

Wij geloven in de meerwaarde van persoonlijk contact.

Vraag een offerte aan

Wil je samen met ons verder groeien?

Ons team staat graag voor je klaar.

Neem contact op!