Terug naar het overzicht

Fulfilment uitbesteden of zelf doen? 

19 sep 2022 - Leestijd: 2 min

fulfilment uitbesteden

Als webshop eigenaar heb je te maken met een hoop zaken. Heb je er weleens over nagedacht om fulfilment uit te besteden of doe je het liever zelf? In drukke periodes is het belangrijk om nog steeds dezelfde kwaliteit te leveren en dat de producten op tijd worden verstuurd. Wij merken dat webshopeigenaren een hoop vragen hebben over fulfilment. Om je meer helderheid over fulfilment te geven, zullen wij in dit artikel aandacht besteden aan fulfilment zelf doen of juist uitbesteden? 

Hoe werkt fulfilment uitbesteden? 

Voordat wij de voor- en nadelen gaan toelichten over fulfilment uitbesteden, dan is het ook handig om te weten wat fulfilment precies inhoudt. De definitie van fulfilment luidt als volgt: “Alle processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten die voortkomen uit klantcontact”. Je besteedt dus alle magazijnwerkzaamheden uit. QLS heeft een geautomatiseerd fulfilment centrum, dit houdt in dat het orderpicken automatisch gaat dankzij de AutoStore, maar wij pakken ook automatisch in, dankzij onze inpakmachine. De bestellingen worden zo klein mogelijk ingepakt, waarbij milieuvriendelijkheid voorop staat. Retouren verwerken? Maak je geen zorgen. QLS verzorgt de gehele goederenstroom van A-Z. Je bent dus nooit meer bezorgd over de levering van je pakketten! 

Voordelen van fulfilment uitbesteden 

– Tijdens je vakanties lopen de orders gewoon door. 
– Je kan je focussen op belangrijke zaken, zoals inkoop, marketing en service. 
– Het orderproces wordt geautomatiseerd. 
– Lagere verzendtarieven doordat QLS duizenden pakketten per jaar verstuurt. 
– Het vergroten van de cut-off tijd, hierdoor wordt de conversie verhoogd in je webshop. 

Nadelen van fulfilment uitbesteden 

– Afhankelijk van een fulfilment bedrijf. 
– Sommige producten van de webshop zijn niet geschikt voor de AutoStore. 
– De kennis en ervaring verliezen over het logistieke proces. 
– Je bent bang om de controle te verliezen over je eigen voorraad. 
– Je denkt dat er te weinig marge per product overblijft na aftrek van de logistieke kosten. 

Profiteer van volumekortingen 

Doordat QLS duizenden pakketten per jaar verstuurt, profiteren wij van volumekortingen. Dit betekent dus dat je bij het verzenden van pakketten goedkoper uit bent, dan dat je het zelf doet. Standaard inbegrepen is opslag, goederenontvangst, voorraadbeheer, orderverwerking, cut-off 23:30 uur, verzendkosten en verpakkingsmateriaal. 

Meer weten over fulfilment uitbesteden? 

Is het nog niet duidelijk voor jou hoe fulfilment precies werkt of heb je nog andere vragen? Ons team staat graag voor je klaar. Neem contact met ons op via 078-6475590 of vraag hier een offerte aan!