Terug naar het overzicht

Ontdek de voordelen van onze inpakmachines

07 jun 2023 - Leestijd: 4 min

inpakmachine

Wat is de inpakmachine?

Een inpakmachine is een geautomatiseerd apparaat dat wordt gebruikt om producten efficiënt en nauwkeurig in te pakken. In het kader van fulfilment, dat verwijst naar het volledige proces van het ontvangen, verwerken en verzenden van bestellingen, is een inpakmachine een waardevolle toevoeging binnen een fulfilment bedrijf. De inpakmachine van QLS is een belangrijke schakel binnen het logistieke proces. Dankzij de geautomatiseerde inpakmachine is het mogelijk om meer orders te verwerken waarbij tegelijkertijd de CO2-uitstoot geminimaliseerd wordt. Door de inpakmachine kan QLS de kwaliteit van het verpakken van de orders waarborgen wat een enorm voordeel is voor webshops.

Duurzame inpakmachine

De geautomatiseerde inpakmachine is een belangrijke factor op het gebied van duurzaamheid voor QLS. Zo maakt de inpakmachine gebruik van gerecycled inpak- en opvulmateriaal en wordt er precies genoeg inpakmateriaal gebruikt waardoor de producten zo klein mogelijk ingepakt kunnen worden.

Onze inpakmachines zijn ontworpen om materialen efficiënt te gebruiken en verspilling te minimaliseren. Ze zorgen voor een nauwkeurige dosering en verpakking, waardoor de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die nodig is, wordt verminderd. Dit resulteert in minder afval en een efficiënter gebruik van grondstoffen.

Daarnaast vermindert de inpakmachine ook het percentage overtollige lucht in een pakketje met 39%, hierdoor bespaart QLS ruimte en kan het meer pakketten in één keer verzenden. Op deze manier levert QLS een positieve bijdrage aan de CO-uitstoot van de werkzaamheden om die zo laag mogelijk te houden.

Wij besteden veel aandacht aan de energie-efficiëntie van onze inpakmachines. Wij streven ernaar om energiezuinige systemen te ontwikkelen die de impact op het milieu minimaliseren. Dit omvat het gebruik van energiezuinige motoren, het optimaliseren van het energieverbruik tijdens de werking en het implementeren van slimme energiebeheersystemen.

Door het gebruik van inpakmachines kunnen producten efficiënter en compacter worden verpakt. Dit resulteert in een vermindering van de benodigde ruimte tijdens het transport en de opslag. Minder ruimte betekent dat er minder vrachtwagens nodig zijn om de goederen te vervoeren, wat resulteert in een lagere uitstoot van broeikasgassen en een verminderde belasting van het transportnetwerk.

Onze inpakmachines zijn ontworpen om lang mee te gaan en vereisen minimaal onderhoud. Dit draagt bij aan de duurzaamheid, omdat langdurig gebruik en verminderde behoefte aan vervanging leiden tot een lagere belasting van natuurlijke hulpbronnen en minder afval.

Inpakmachine versus handmatig inpakken

Het inpakken van bestellingen kan zowel handmatig als met behulp van inpakmachines worden gedaan. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en overwegingen, en de keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van de producten, de hoeveelheid bestellingen, de efficiëntievereisten en de beschikbare middelen.

Handmatig inpakken kan aanzienlijk meer tijd in beslag nemen dan het gebruik van inpakmachines. Medewerkers moeten elk product individueel verpakken, wat kan leiden tot langere doorlooptijden, vooral bij grote volumes bestellingen. Dit kan resulteren in vertragingen in de verzending en klanttevredenheid verminderen.

Bij handmatig inpakken bestaat er een grotere kans op menselijke fouten, zoals verkeerde producten verpakken, verkeerde hoeveelheden inpakken of verkeerde labels aanbrengen. In tegenstelling tot inpakmachines is dit anders. Het verpakkingsproces wordt geautomatiseerd en dat resulteert in een toename van de efficiëntie en snelheid. Benieuwd naar nog meer voordelen van de inpakmachines? Alle voordelen van de inpakmachine zijn hieronder te vinden.

Alle voordelen van de inpakmachine

Snelheid en efficiëntie
Inpakmachines van QLS zijn ontworpen om inpakprocessen te automatiseren en te versnellen. Ze kunnen producten veel sneller inpakken dan handmatige arbeid, waardoor de algehele efficiëntie van het fulfilmentproces wordt verbeterd. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit. Op deze manier wordt er tijd en energie bespaard die weer gebruikt kan worden bij andere belangrijke werkzaamheden binnen het logistieke proces.

Duurzaamheid
De inpakmachine maakt gebruik van gerecycled inpak- en opvulmateriaal en reduceert het overtollige lucht met 39% waardoor de pakketjes zo klein mogelijk gemaakt kunnen worden. Op deze manier wordt de CO2-uitstoot bij de werkzaamheden verminderd waardoor QLS een extra steentje bijdraagt op het gebied van duurzaamheid.

Betrouwbaarheid
De komst van de inpakmachine heeft ervoor gezorgd dat alle orders foutloos en identiek ingepakt kunnen worden. Waarbij er bij handmatig inpakken soms nog wel is kleine foutjes gemaakt werden, is dit met de komst van de inpakmachine verdwenen. Op deze manier hoef jij je als webshop geen zorgen meer te maken over het inpakken van jouw orders!

Veelzijdigheid
De inpakmachines van QLS zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan verschillende producten en verpakkingsformaten. Ze kunnen verschillende inpakmethoden en -materialen ondersteunen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse producten in uiteenlopende sectoren.

Nauwkeurigheid
De inpakmachines van QLS zijn geprogrammeerd om producten op een consistente en nauwkeurige manier in te pakken. Dit minimaliseert het risico op fouten en zorgt ervoor dat elk product op dezelfde manier wordt behandeld. Naast het inpakken van de orders zorgen de inpakmachines er ook voor dat automatisch de verzendlabels nauwkeurig op de pakketten worden geplakt. Op deze manier ben jij er als webshop van verzekerd dat alle orders naar de juiste adressen verstuurd zullen worden!

Verhoogde capaciteit
Met de inpakmachine wordt de capaciteit van de fulfilmentactiviteiten vergroot. Machines kunnen gedurende langere tijd ononderbroken werken en kunnen grote hoeveelheden producten inpakken. Dit stelt QLS in staat om meer bestellingen te verwerken en sneller te leveren.

Ben jij op dit moment nog zelf de orders aan het inpakken en wil je dit uitbesteden? QLS is de ideale partner om dit uit handen te nemen. Bespaar tijd en geld en blijf groeien met je webshop. Vraag een vrijblijvende offerte op en ontdek de voordelen!

inpakmachine volledig