Terug naar het overzicht

PERSBERICHT: QLS en MAAS Internal LogistiX lanceren nieuwe warehouse innovaties

19 apr 2024 - Leestijd: 3 min

QLS en MAAS Internal LogistiX kondigen een nieuwe reeks innovaties aan in het warehouse van QLS waarmee de kwaliteit van de fulfilmentdienst verder wordt verhoogd. Vlak na de bouw van het eerste pand van QLS ontstond een gezamenlijke filosofie om de processen in het warehouse zo ver mogelijk te automatiseren en zo klanten het hele jaar door, ook tijdens piekmomenten, van de beste kwaliteit te kunnen voorzien. “Wij zijn enorm blij met deze hechte samenwerking. Door onze gezamenlijke innovaties kunnen wij onze klanten kwalitatief de beste opties bieden binnen een volledig automatisch fulfilmentproces”, aldus Quincy Boogers, Algemeen Directeur QLS.

Binnen de aangekondigde innovaties verdubbelt MAAS IL het netwerk aan lopende banden waardoor QLS ook de komende tijd kwaliteit kan leveren. Daarnaast worden het aantal inpakmachines uitgebreid. Hierdoor kan een groter bereik aan bestellingen via het normale proces verlopen.

Het unieke concept, ontwikkeld door QLS en MAAS IL, zal zorgen voor een drastische vermindering in de ecologische voetprint van zendingen doordat zendingen vaker in het juiste gereduceerde formaat verzenddoos verzonden wordt. Daarnaast geldt deze vermindering ook voor het aantal personeelsbewegingen in het warehouse.

Naast de huidige ronde van innovaties kondigen QLS en MAAS IL aan nog dit jaar een volgende grotere automatiseringsfase op te leveren. “Het is fantastisch om te zien hoe QLS voortdurend innoveert om haar klanten de beste service te bieden. De nauwe samenwerking met QLS is de sleutel tot succes waarbij wij samen optimaliseren en innoveren!” – Wilbert Raap, Algemeen Directeur MAAS IL.

Efficiëntie en duurzaamheid worden nog meer versterkt

De eerste fase van de samenwerking begon in 2021 met het ontwikkelen van een eenvoudig systeem om verzenddozen automatisch door de eerste inpakmachine te transporteren. Door de harde groei van QLS werd al snel de keuze gemaakt om dit systeem uit te breiden en direct te integreren met een nieuwe grotere AutoStore, het efficiënte geautomatiseerde opslagsysteem dat QLS toepast.

Bestellingen worden in de juiste verzenddoos gepickt waarna ze getransporteerd worden naar de juiste inpakmachine. Nadat de verzenddozen zijn gereduceerd in volume en gesloten met een deksel worden ze gesorteerd per pakketvervoerder. Hierdoor wist QLS een hogere efficiëntie te behalen en een snellere doorloopsnelheid, wat onder andere resulteerde in latere cut-off tijd voor haar klanten. Klanten merkten dit al snel terug in haar cijfers door gemiddeld 9% tot 14% hogere conversiepercentages in de avond. Daarnaast is de kans op fouten aanzienlijk verminderd.

QLS en MAAS IL zetten in op groei

Sinds 2021 werkt QLS samen met MAAS IL. Bij beide bedrijven staat ondernemen en innoveren centraal, waardoor de samenwerking erg soepel verloopt. Met de betrokkenheid en expertise van MAAS IL heeft QLS een partner in huis gehaald waarmee QLS de kwaliteit van haar fulfilmentdienst blijft verbeteren, zowel nu als in de toekomst.

Alle innovaties op een rij:

  • Verbeterde productiviteit: de implementatie van nieuwe inpakmachines, doosopzetters en optimalisatie van processen hebben de productiviteit van QLS aanzienlijk verhoogd met behulp van de lopende banden van Maas IL.
  • Naadloze integratie: het eigen ontwikkelde softwarepakket my.QLS is naadloos geïntegreerd met de transport- en softwaresystemen van MAAS IL waardoor gemakkelijk nieuwe features kunnen worden toegevoegd en uitgebreide mogelijkheden voor kwaliteitscontrole beschikbaar zijn.
  • Vermindering van arbeidsintensieve taken: het aantal verplaatsingen van personeel is geminimaliseerd, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.