Terug naar het overzicht

PERSBERICHT: QLS revolutioneert fulfilment met eerste Bin ResQ Robot in Europa!

28 jul 2023 - Leestijd: 2 min

QLS heeft met trots aangekondigd dat ze de allereerste in Europa zijn die gebruikmaken van de eerste Bin ResQ Robot in hun operaties. Deze baanbrekende technologische innovatie markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de logistieke sector.

De Bin ResQ Robot is specifiek ontworpen om problemen met de AutoStore, het geautomatiseerde opslagsysteem van QLS, snel en efficiƫnt op te lossen. Quincy Boogers, mede-eigenaar van QLS, benadrukt het belang van een continue werking van de robots bij de uitbreiding van de huidige AutoStore. Met de Bin ResQ Robot wordt gegarandeerd dat de productiviteit op peil blijft, zelfs in geval van storingen.

De ultieme hulp bij de enorme uitbreiding

QLS is vorige week begonnen met de ambitieuze uitbreiding van hun geavanceerde AutoStore-systeem. Deze uitbreiding stelt QLS in staat om hun capaciteit te vergroten van 70.000 naar een ongekend aantal van 110.000 bakken, terwijl er tegelijkertijd meer dan 105 robots operationeel zullen zijn.

Quincy Boogers wijst op de voortdurende groei van het klantenbestand van het bedrijf als drijvende kracht achter deze grootschalige uitbreiding. “De groei van nieuwe klanten blijft opmerkelijk hoog”, aldus Boogers. “Wij verwachten dit jaar een groei van maar liefst 50% met nieuwe klanten en daar moeten wij goed op voorbereid zijn. Het is bijna ongelooflijk dat de aanwas van klanten blijft toenemen, waardoor wij binnen slechts 9 maanden na onze vorige uitbreiding opnieuw genoodzaakt zijn om onze capaciteit te vergroten.”

Met de uitbreiding van de AutoStore komt QLS niet alleen tegemoet aan de behoeften van hun groeiende klantenbestand, maar zetten ze ook een belangrijke stap in het verder optimaliseren van hun fulfilmentprocessen.

Hoe werkt de Bin ResQ Robot precies?

Soms gebeurt het dat een item uit een bak steekt, waardoor het niet mogelijk is om de bak te picken. Gelukkig heeft QLS nu de Bin ResQ Robot, die dankzij een speciale grijper ervoor zorgt dat probleembakken toch gepickt kunnen worden. Het is fijn om te zien dat je ook direct kunt zien wat er fout is gegaan.

Door de Bin ResQ Robot in te zetten, maximaliseert QLS de beschikbaarheid van het systeem en minimaliseert QLS de downtime tot een minimum. Dit leidt tot een grotere klanttevredenheid en verbeterde serviceniveaus.

De Bin ResQ Robot is in staat om naar de locatie te navigeren en zo het probleem te verhelpen. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar vermindert ook het risico op menselijke fouten.

Blijven vernieuwen voor optimaal resultaat

Met grote trots kondigt QLS aan dat zij vooroplopen in deze technologische revolutie binnen de fulfilment industrie. Door als pioniers deze Bin ResQ Robot te implementeren, bewijst QLS opnieuw hun toewijding aan het optimaliseren van hun fulfilment diensten en het leveren van de hoogste kwaliteit aan hun klanten. Deze baanbrekende prestatie is het resultaat van de voortdurende inzet en het
innovatieve denken van het team bij QLS en de samenwerking met Lalesse Logistic Solutions. Dankzij de geavanceerde mogelijkheden van de Rescue Robot behoren dergelijke situaties echter tot het verleden.

QLS blijft vooruitstrevend en zal blijven streven naar verdere technologische ontwikkelingen om zo de logistieke processen te verbeteren!