Terug naar het overzicht

PERSBERICHT: QLS breekt records tijdens Black Friday en Cyber Monday

02 dec 2022 - Leestijd: 2 min

qls breekt records

Vorige week was het Black Friday week en het was nog nooit zo druk geweest bij QLS en zelfs op Cyber Monday was het druk. Het familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is in de logistieke branche heeft nog niet eerder zo’n piek gezien in de orders. Quincy Boogers (Mede-eigenaar QLS): “Ondanks de recessie zien wij nog steeds een enorme stijging in de orders. Het verwerken van deze orders dienen op deze dagen z.s.m. verwerkt te worden. De afgelopen maanden hebben wij flinke ontwikkelingen doorgemaakt binnen ons bedrijf. Zo is de capaciteit van de AutoStore viermaal verdubbeld en hebben wij diverse constructies gebouwd voor onze loopbanden. De combinatie van onze medewerkers, loopbanden en de AutoStore hebben ervoor gezorgd dat wij tijdens deze dagen en andere drukke dagen voor meer dan 1.500 webshops groei kunnen realiseren”.

Investeringen en drukte inschatten

De afgelopen jaren is er door QLS flink geïnvesteerd in software. Vooral op deze dagen wil je als fulfilment bedrijf weten wat de verwachte drukte is. QLS wilde vooraf een schatting kunnen maken van de aankomende drukte. Dankzij de software, die QLS gebruikt, kon het logistieke bedrijf een nauwkeurige voorspelling maken. Hierdoor kon QLS zich goed voorbereiden op de drukte en is alles goed verlopen. De piek van de drukte was op Cyber Monday (28 november 2022). Die dag werden er meer dan 60.000 orders verwerkt door het hardwerkende team van 312 medewerkers.  

Voorbereidingen voor december

December is de feestmaand van het jaar en de drukte bij QLS is dus nog niet voorbij! Rond de feestdagen is de werkdruk hoog in de sector waar QLS actief is. Daarom is QLS nu al bezig met voorbereidingen om alle processen in deze periode goed te laten verlopen. Planningen worden nu al op elkaar afgestemd, het personeel wordt zo efficiënt mogelijk ingezet en er wordt geprobeerd om de drukte nog beter te voorspellen. QLS streeft ernaar om rond deze periode voor zowel fulfilment als pakketdienst te voldoen aan de verwachtingen van haar klanten, zodat klanten samen met QLS kunnen doorgroeien.