Terug naar het overzicht

Fulfilment: de oplossing voor succes tijdens de feestdagen

16 jun 2023 - Leestijd: 4 min

feestdagen fulfilment

Feestdagen zijn niet alleen een tijd van vreugde en viering, maar ook een gouden kans voor webshops om hun omzet aanzienlijk te kunnen verhogen. Uit divers onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld zo’n 20% tot 30% meer geld besteden tijdens feestdagen dan in andere periodes (Bron: Thuiswinkel.org). De reden hiervan is eigenlijk heel simpel: consumenten zijn opzoek naar cadeaus, feestelijke decoraties en speciale aanbiedingen om hun vieringen compleet te maken op deze feestelijke dagen. Het maakt hierbij niet uit of het nu gaat om Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag of lokale festiviteiten, mensen zullen toch altijd opzoek zijn! Uit een onderzoek van Lightspeed blijkt zelfs ook dat ruim 37% van de Nederlandse bevolking wacht met het doen van aankopen tot er speciale dagen aanbreken (Bron: Lightspeed). Rondom deze dagen zal het voor jou als webshop drukker zijn dan normaal. Het is dus enorm belangrijk om alle zaken goed geregeld te hebben d.m.v. fulfilment. Het uitbesteden van fulfilment is één van de vele manieren om meer tijd over te kunnen houden voor andere belangrijke zaken. In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van fulfilment tijdens de feestdagen.

Voordelen van fulfilment tijdens feestdagen

Feestdagen brengen vreugde, feeststemming en een toename van online winkelen met zich mee. Voor jou als webshop kan dit een spannende, maar ook uitdagende tijd zijn. Het beheren van een grote toestroom van bestellingen, het bijhouden van de voorraad en het zorgen voor snelle/ efficiënte verzending kan belangrijk zijn. Hieronder staan een aantal redenen waarom het uitbesteden van de logistiek enorm kan helpen rondom de feestdagen:

Schaalbaarheid
Tijdens feestdagen kan de vraag naar producten aanzienlijk toenemen. Webshops moeten in staat zijn om op te schalen en deze piekmomenten aan te kunnen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van hun dienstverlening. Door de logistiek uit te besteden bij QLS kan jij als webshop profiteren van de AutoStore en hoef jij geen zorgen meer te maken over de verwerking & levering van jouw pakketten. Op deze manier houd jij extra tijd over voor andere belangrijke zaken binnen jouw webshop!

Voorraadbeheer
Een essentieel onderdeel van een succesvolle feestdagencampagne is het zorgen voor voldoende voorraad. Het uitbesteden van fulfilment bij QLS stelt jouw webshop in staat om de voorraadniveaus nauwkeurig te beheren. Doormiddel van de Autostore worden al jouw orders nauwkeurig ingeslagen en verwerkt. Daarnaast vinden wij de focus op duurzaamheid een enorm belangrijk aspect binnen QLS. Onze inpakmachine vermindert het percentage overtollige lucht in een pakketje met 39%, hierdoor bespaart QLS ruimte en kan het meer pakketten in één keer verzenden. Op deze manier levert QLS een positieve bijdrage aan de CO2-uitstoot van de werkzaamheden om die zo laag mogelijk te houden. Daarnaast ben jij met ons realtime voorraadbeheer altijd up-to-date en hoef jij geen zorgen meer te hebben over jouw voorraadbeheer!

Snelle verzending
Tijdens feestdagen is een snelle en betrouwbare verzending essentieel om aan de verwachtingen van klanten te voldoen. Door de AutoStore, de diverse inpakmachines en samenwerkingen met diverse vervoerders kunnen alle orders snel ingepakt en verzonden worden. Op deze manier komen de orders snel bij de klant terecht wat zal leiden tot een positieve klantervaring!

Klantenservice
Door gebruik te maken van fulfilment kan jij als webshop de focus leggen op klantenservice en het bieden van een uitstekende winkelervaring. Je houdt zo meer tijd over op het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het creëren van een persoonlijke en positieve relatie met jouw klanten. Dit verhoogt de klanttevredenheid en bevordert mond-tot-mondreclame, wat van onschatbare waarde is tijdens de feestdagen.

autostore

Overige bruikbare tips voor de feestdagen

Tip 1: Koop op tijd jouw voorraad in en zorg dat deze voorraad op tijd bij ons ingeslagen ligt in onze AutoStore. Op deze manier ben jij klaar voor het piekmoment en zorg jij ervoor dat alle artikelen gewoon op voorraad zijn en jouw klanten deze artikelen gemakkelijk kunnen bestellen!

Tip 2: Houd rekening met een (grotere) retourenstroom. Wanneer jij als webshop meer verkoopt, is er een kans dat er ook meer retouren ontstaan dan normaal! Houd er dus rekening mee dat dit extra druk meebrengt voor jouw klantenservice.

Tip 3: Zorg voor een goede forecasting. Als jij als webshop kan voorspellen wat de verkopen gaan doen rondom deze dagen, kan jij beter inspelen op de diverse veranderingen en de inkoop van jouw voorraad. Zo kom jij als webshop niet voor onnodige verassingen te staan en kan jij vroegtijdig bijsturen wanneer dit nodig is!

Conclusie

Het uitbesteden van fulfilment rondom feestdagen is dus een slimme zet voor jou als webshop. Het stelt jou in staat om schaalbaar te zijn, voorraadniveaus effectief te kunnen beheren, snelle verzending te garanderen en je te concentreren op de klantenservice. Doe jij de logistiek van je webshop nog zelf en wil je deze uitbesteden? Dan is QLS opzoek naar jou! Neem gerust contact met één van onze collega’s!