Webshop Fulfilment

Wat houdt webshop fulfilment in?

Fulfilment diensten zijn erg handig voor webshops, het hele logistieke proces wordt uit handen genomen waardoor er meer tijd over blijft voor andere dingen in een onderneming. Bekijk de voordelen van fulfilment!

Meer over QLS
Clock
Flexibele
Bezorgopties
Plug & Play
Webshop koppelen
star
Een simpel
All-in tarief

Wat is webshop fulfilment?

Webshop fulfilment inregelen voor je webshop? Je hebt er vast wel eens over nagedacht, maar je weet nog niet of je dit gaat toepassen. Laten wij eerst ingaan op wat webshop fulfilment is. Webshop fulfilment houdt het volgende in: het proces van verwerking na een bestelling: inslag, opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen die naar het juiste adres worden verstuurd. Als een webshop gaat groeien dan komen er veel aspecten om de hoek kijken. Uiteraard wil je nog dezelfde service verlenen als je gaat groeien met bestellingen. Bij groei van de webshop zie je vaak dat je veel tijd kwijt bent in het magazijn. Deze tijd wil je toch beter besteden? Op deze manier houd je ook meer tijd over voor andere relevante zaken om te groeien met je webshop. 

De voordelen van webshop fulfilment

Er komen een hoop voordelen kijken bij webshop fulfilment: 
Cut-off 23:30 uur (Nederland). 
Cut-off 21:00 uur (België). 
– Als je er niet bent dan loopt de webshop gewoon door. 
– Je houdt tijd over voor andere relevante zaken, zoals marketing en inkoop. 
– Geen last meer van voorraad, dit wordt opgeslagen in ons magazijn. 

Het proces

Nieuwsgierig geworden hoe dit werkt? Wij vertellen je graag meer over hoe fulfilment werkt bij QLS. Stap een is de inslag en opslag van jouw goederen. Bij de goederen controleren of specificaties kloppen en dat het aantal aangemelde aantallen overeen komt met het daadwerkelijke aantal. Hierna worden de goederen aangemeld in ons fulfilment systeem. Het webshop fulfilment systeem van QLS is door ons zelf ontwikkeld en dit systeem biedt genoeg mogelijkheden om jouw webshop te koppelen met ons systeem. Als er sprake is van een bestelling dan worden de adresgegevens automatisch gecontroleerd en doorgestuurd naar het magazijn. Vervolgens wordt vanuit de AutoStore (geautomatiseerd magazijn) de bestelling nogmaals gecontroleerd door middel van barcode scanning.

Als de bestelling bij elkaar is verzameld pakken wij de producten netjes in met behulp van onze inpakmachine. Hier maken we gebruik van geschikt en milieuvriendelijk verpakkings- en opvulmateriaal. Bij QLS is duurzaamheid erg belangrijk en wij proberen daarom onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. De inpakmachine gebruikt zo min mogelijk materiaal en de producten worden zo klein mogelijk verpakt. Als de bestelling klaar is om verzonden te worden informeren wij op tijd de klant en krijgen ze een track en trace e-mail. Ook bieden wij meerdere opties om flyers of samples toe te voegen bij uw pakketten. Tot slot regelen wij ook de retourverwerking van je webshop. Met behulp van een retourlabel kan er gemakkelijk en snel geretourneerd worden door een klant. Wij controleren de retouren bij binnenkomst en we gaan de retourvoorwaarden na. De retouren zijn weer terug te vinden in ons platform.

Scherpe tarieven voor webshop fulfilment 

Bij QLS weet je altijd wat voor kosten je kwijt bent. Wij maken gebruik van all-in tarieven. Geen verassingen achteraf. Dat is wel zo fijn, toch? Verder hanteren wij scherpe prijzen. Doordat wij duizenden pakketten per dag versturen, kunnen wij ook lage tarieven aan jou aanbieden. Deze besparing en voordelen wil je toch niet mislopen als webshop? 

Integraties en vervoerders

QLS heeft diverse integraties met webshops. Hierdoor kan je verzendlabels aanmaken in één klik. Er zijn ook diverse mogelijkheden die maatwerk nodig hebben. Wij werken ook met diverse logistieke vervoerders die ervoor zorgen dat de pakketten dagelijks op tijd worden bezorgd. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!