Duurzaam ondernemen

Een duurzame koers: onze toewijding aan verantwoord ondernemen

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie en wij streven ernaar om op een ethische en milieuvriendelijke manier te opereren. Milieubewustzijn is één van onze belangrijkste pijlers. Dit doen wij door middel van energiebesparende maatregelen, het efficiënt gebruik van hulpbronnen en het verminderen van afval en emissies.

Meer over duurzaam ondernemen
Groene
energie
Duurzame AutoStore
en inpakmachine
Elektrisch
vervoer

Investeren in duurzame oplossingen

Wij streven naar duurzame energieoplossingen en investeren in groene technologieën om onze impact op het klimaat te verminderen. Binnen QLS onderscheiden wij diverse vormen van duurzaamheid en zijn ook direct terug te zien in onze fulfilment– en pakketdienstservice. Bij QLS zijn wij ervan overtuigd dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben om een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu. Wij streven ernaar om economische groei en winstgevendheid te combineren met het behoud van natuurlijke hulpbronnen, sociale rechtvaardigheid en het welzijn van onze stakeholders.

 duurzame fulfilment bij qls

Groene energie

Onze missie is om de transitie naar een groenere toekomst te versnellen door hoogwaardige zonnepanelen en energieoplossingen te gebruiken voor onze diensten. Het dak van QLS (10.000 m2) ligt daarom vol met zonnepanelen om een maximale energieopbrengst te garanderen. Dankzij deze zonnepanelen kunnen wij onze werkzaamheden voortzetten op groene energie en dragen wij dus bij aan een duurzamere toekomst. Ook zijn onze panden voorzien van energiezuinige ledverlichting en houden wij de benodigde energie op een minimum op het gebied van verlichting en verwarming.

De inpakmachine zorgt ervoor dat producten snel worden ingepakt.

Duurzame inpakmachine

Onze inpakmachine is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Wij maken gebruik van geavanceerde technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat onze machine energie-efficiënt is en weinig tot geen verspilling veroorzaakt. Wij streven naar een optimale balans tussen functionaliteit en milieuprestaties, zodat je kunt profiteren van zowel kostenbesparingen als een verminderde ecologische impact. 

De inpakmachine is een belangrijke schakel voor de duurzaamheid bij QLS. Zo maakt de inpakmachine gebruik van gerecycled inpak- en opvulmateriaal en worden de producten zo klein mogelijk ingepakt. Het percentage overtollige lucht in een pakketje wordt hierdoor verminderd met 39%. Door de overtollige lucht in een pakketje minimaal te houden, besparen wij ruimte en kunnen wij meer pakketten per keer verzenden. Hierdoor houden wij het percentage van overbodige lucht minimaal houden en kunnen wij meer pakketten per keer versturen. 

autostore

Duurzame AutoStore

Onze AutoStore is een revolutionair systeem dat is ontworpen om efficiënt en duurzaam om te gaan met de opslag en distributie van producten. De AutoStore heeft diverse voordelen in vergelijking met een traditioneel magazijn. Het bespaart ruimte, de productiviteit wordt verhoogd en de ecologische impact vermindert. De AutoStore maakt gebruik van geavanceerde technologieën, zoals energiezuinige robots om het energieverbruik te minimaliseren.  

Door het verminderen van het energieverbruik tijdens het opslag- en distributieproces dragen wij bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere werkomgeving. De hoeveelheid stroom die de AutoStore verbruikt, wordt minimaal gehouden en de robots weten zelf wanneer ze moeten opladen en wanneer ze volledig zijn opgeladen, hierdoor wordt er geen energie verspild. Ook slaat de AutoStore voorraad effectiever op dan een traditioneel magazijn.  

Tot slot spelen de zonnepanelen ook een belangrijke rol bij de AutoStore. De zonnepanelen bij QLS drijven de robots aan en vormen dus een groot aandeel in onze fulfilment dienst.

 

groen verzenden dhl

Elektrisch vervoer

Wij geloven sterk in de kracht van elektrisch vervoer als een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor de transportsector. Wij begrijpen dat bezorging een belangrijk onderdeel is van de logistieke keten en wij streven ernaar om dit proces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Hierdoor verminderen wij de uitstoot van broeikasgassen en dragen wij bij aan het verminderen van luchtvervuiling en klimaatverandering.  

QLS kiest voor duurzame logistieke partners, zoals bijvoorbeeld DHL. Zij versturen vanaf 1 januari 2021 alle pakketjes naar consumenten klimaatneutraal, maar dit doen ze ook naar zakelijke ontvangers en ook buiten Nederland. Dankzij een GOGREEN-certificaat wordt dit mogelijk gemaakt. Om van deze service gebruik te maken, betaalt QLS een extra bijdrage aan DHL.

Voor onze pakketdienst service optimaliseren wij onze bezorgroutes om brandstofefficiëntie te maximaliseren en onnodige kilometers te vermijden. Door meerdere pakketten te combineren en efficiënt op te halen, verminderen wij het aantal voertuigen op de weg en dragen wij bij aan een vermindering van files. 

Ontdek QLS in de media

Lees ons persbericht